Blog

Årsresumé

Årsresumé 2016

Premiär för nya bloggen tillsammans med en årsresumé över året som gått. Ända sedan jag fyllde 25 (4 år sedan) så har det känts som alla åren går dubbelt så fort, är det så när en blir vuxen? Jag fyller 30 nästa år vilket verkligen känns som att en blir vuxen på riktigt. Jag har dock ingen ålderskris (än), jag har ju hunnit med väldigt mycket i mitt liv redan, så jag ser nästan fram emot att få bli vuxen “på riktigt”.

Jag ville göra en sammanfattning över året för det är så himla kul att se tillbaka på, och för att det är omöjligt att hinna berätta om allt under årets gång. Något som verkligen chockat mig är att jag för första gången på 8 år INTE haft en lågsäsong. Normalt för fotografer så börjar en lågsäsong runt oktober-november med färre jobb och mer tid till t.ex. hemsida, marknadsföring, nya produkter osv. Men jag har nästan haft mer i vinter än jag hade i somras, så min lågsäsong kom aldrig. Just nu är jag fullbokad till mars och sen börjar ju våren, helt galet! Jag är dock så otroligt glad för detta och jag klagar absolut inte, jag är otroligt tacksam!

Här kommer en lista och sammanställning på vad jag hittat på under 2016: 

Länder jag besökte:

[us_single_image image=”7955″ align=”center” lightbox=”1″]
[us_single_image image=”8434″ align=”center” lightbox=”1″]
[us_separator type=”invisible”]

♥ USA (Kalifornien)

FEBRUARI

Jag åkte med min bästa vän Elin Kero och fotade två bröllop, ett utanför San Diego med goaste Cecilia och James och ett i Joshua tree park med Charlotte och Manne som varit en stor dröm under många år. Cecilia är svensk och James är amerikan, Cecilia hade läst min blogg i många år och vi sågs i Sverige för ett möte innan de bokade mig. De kändes som nära vänner under hela resan och jag blir fortfarande varm i hjärtat när jag tänker på denna magiska dag. Tack finaste Cecilia och James för förtroendet och en magisk dag! Charlotte och Manne gifte sig först borgerligt i Stockholm och åkte sedan på en resa med sin son William med planen att också ta bröllopsbilder där. Jag trodde jag skulle smälla av när de skrev “Välj du ett ställe du vill fota på”, självklart blev det Joshua tree park! Jag tog några av mina absoluta favoritbilder på denna resan och är dem evigt tacksam! Efter resan har jag fått äran att föreviga dem inte mindre än två gånger till! Charlotte var ju tidigt gravid i februari så i somras tog vi mysiga gravidbilder i Hagaparken. I december kom de till min dagsljusstudio och vi tog fina familjebilder med lillasyster Nathalie.

Elin gjorde en film från resan i Kalifornien som ni kan se HÄR.

[us_single_image image=”9265″ align=”center” lightbox=”1″]
[us_single_image image=”9249″ align=”center” lightbox=”1″]
[us_separator type=”invisible”]

♥ Island

MARS

Jag åkte med tre av mina tidigare elever (nu kollegor/vänner) för att göra lite riggade fotograferingar, rida islandshästar och reka lite inför min workshop där i juni. Jag gjorde tre olika fotograferingar, ett med kärlekspar, en gravidplåtning och en med ett brudpar, jag älskar bilderna och är så glad att vi åkte!

[us_single_image image=”9252″ align=”center” lightbox=”1″]
[us_single_image image=”9253″ align=”center” lightbox=”1″]
[us_separator type=”invisible”]

♥ USA (Buffalo, NY)

MAJ

Jag åkte till Buffalo (som trots namnet inte låg så nära New York, ha ha!) och fotade underbara Caroline & Mac’s bröllop. Det var ovanligt kallt och vi såg t.om lite snö, men det var en så varm dag med så fina människor och mysig stämning. Caroline hade också läst min blogg i många år och det är alltid en speciell känsla för mig att få dessa kunder. Det blir speciellt när de varit med sedan jag drev min “tsunamiblogg”, det blir mer personligt.  Caroline och Mac kändes också som nära vänner och jag föll totalt för både dem och deras fina familjer. Vi hann även sova ett par nätter i New York och jag kunde fylla på gravidgarderoben lite (för det behövdes verkligen… hehe).

[us_single_image image=”8457″ align=”center” lightbox=”1″]
[us_single_image image=”9256″ align=”center” lightbox=”1″]
[us_separator type=”invisible”]

♥ Grekland (Santorini)

JUNI

I juni uppfyllde jag en stor dröm, att få fota ett riktigt bröllop på Santorini! Jag har ju haft inte mindre än fyra bröllopskurser (workshops) där mellan 2014-2015 och efter den sista kursen i oktober 2015 fick jag förfrågan från Monika och Daniel. Detta är ett par som går rakt in i hjärtat, så varma, mjuka, lättsamma och fina människor som hade så mycket kärlek till varandra. Ett helt magiskt bröllop med helikoptertur (ja, jag trotsade min höjdrädsla och fotade under turen!), ceremoni från utsiktsplats och mottagning vid ett vinfält. Jag åkte med min studiokollega Ida och vi hann även äta en och annan tzatziki med bröd och plaska i poolen, en helt magisk resa!

[us_single_image image=”8797″ align=”center” lightbox=”1″]
[us_single_image image=”8799″ align=”center” lightbox=”1″]
[us_separator type=”invisible”]

♥ Island

JUNI-JULI

Jag var hemma i 12 timmar för att byta ut badkläder, sommarklänningar och flipflops mot underställ, gummistövlar och halsduk, dags för Island igen! Denna gång för en bröllopsworkshop med 10 elever från Sverige. Vi red på islandshästar, badade i varma tunnor och åkte över hela södra Island för att fånga magiska miljöer med vårt par Kitty och Simon. Jag fotade också ett bröllop i Reykjavik innan vi åkte hem med fina Rebekka och Jón som jag lärde känna när jag var där 2015. Glädjen när de ville boka mig var så stor, första gången ett par utan kopplingar till Sverige bokade mig ♥

[us_single_image image=”9264″ align=”center” lightbox=”1″]
[us_single_image image=”9262″ align=”center” lightbox=”1″]
[us_separator type=”invisible”]

♥ Spanien (Gran Canaria)

AUGUSTI

Min första utlandssemester med min sambo Philip! En hel vecka med bara god mat, sola och bada och umgås. Det var en grym avslutning på en väldigt hektisk sommar (och vinter!) och jag kände att jag verkligen kunde slappna av, jag kollade inte mailen en enda gång :-) När jag fick se de magiska sanddynorna så var jag tvungen att leta efter något par att fota (trots reservkamera och enklare objektiv bara var med..). Jag hittade ett supergulligt ungt par från Tyskland som jag fotade i solnedgången och vi åt sedan middag ihop. Perfekt mix med semester och lite foto i det magiska ljuset!

[us_single_image image=”9267″ align=”center” lightbox=”1″]
[us_single_image image=”9268″ align=”center” lightbox=”1″]
[us_separator type=”invisible”]

♥ Grekland (Aten)

AUGUSTI

En vecka efter hemkomsten från Spanien åkte jag och min assistent Caroline till Aten. Det var min första resa där jag enbart åkte för att fotografera gravida vilket är en dröm för mig. Jag har fotat mycket bröllop utomlands och nu är målet att få åka utomlands för att fota gravida. I Aten fotade jag fina Josefine och Marcus (jag fotade deras bröllop 2014, se bilderna här), samt fina Nancy och hennes familj då jag samtidigt spelade in. En otroligt mysig långhelg med Caroline som jobbat hos mig sedan slutet av 2013. Hon jobbar främst administrativt och mycket med min utbildningsdel i mitt företag, hon är oftast med på gravidfotograferingar/bröllop som sker i södra Sverige :)

[us_separator type=”short” size=”small” icon=”fa-diamond”]

Mina favoritbilder 2016

Självklart otroligt svårt att välja ut ett fåtal favoriter från ett helt år.. det har inte handlat om den snyggaste bröllopsklänningen, coolaste miljön eller största buketten utan mer känslan jag haft under fotograferingen och för bilden i sig. Här är några av många favoriter jag skapat med mina fantastiska kunder under året:

[us_single_image image=”8554″ lightbox=”1″][us_single_image image=”8501″ lightbox=”1″][us_single_image image=”9273″ lightbox=”1″][us_single_image image=”9278″ lightbox=”1″]
[us_single_image image=”9272″ lightbox=”1″][us_single_image image=”9267″ lightbox=”1″][us_single_image image=”9274″ lightbox=”1″][us_single_image image=”9279″ lightbox=”1″]
[us_separator type=”invisible” size=”large”]
[us_single_image image=”8817″ lightbox=”1″][us_single_image image=”7855″ lightbox=”1″][us_single_image image=”9276″ lightbox=”1″][us_single_image image=”8872″ lightbox=”1″]
[us_single_image image=”9275″ lightbox=”1″][us_single_image image=”9256″ lightbox=”1″][us_single_image image=”9277″ lightbox=”1″][us_single_image image=”8422″ lightbox=”1″]

Statistik 2016

Antal bröllop: 15
Varav 5 utanför Sverige. Jag hade sagt max 10, ha ha! Får se hur det blir nästa år..

Antal gravidfotograferingar: 59
Detta är helt galet! Men hösten har varit fullproppad så inte förvånad egentligen.

Antal familje/kärleksfotograferingar: 33
Jag marknadsför inte detta aktivt pga tidsbrist, mest tidigare gravida par som bokar familjefotograferingar vilket är så kul!

I skrivande stund har jag redan ett tjugotal gravidfotograferingar inbokade för 2017, så otroligt roligt! Jag tror nästa år kommer bli ett gravid-år, inte mig emot ♥

Tack!

Ett stort varmt tack till alla mina kunder under 2016, ni är helt underbara och jag är så tacksam att få jobba med det jag älskar ♥ Alla fotokunder i Sverige: Håll utkik i brevlådan inom kort för en liten present inför 2017 :)

Gott nytt år till er alla! 

/Emelie

2 Comments
Post a Comment

OM FÖRETAGET

Emelie har drivit företag som fotograf på heltid i 9 år. Idag är hon inriktad på gravid och bröllopsfotograferingar och reser över hela världen. Utöver sitt fotograferande lär hon även ut till andra fotografer och har ett nätverk på över 3000 fotografer som hon lärt ut till under åren.

KONTAKT

Telefon: +46 704 297 889 (vardagar 10:00 - 17:00)

Mail: info@lovebyemelie.se

Skype: emelie-ohlsson

bf_light_200x200