Blog

Best nine – Instagram

Best nine är en tjänst där en kan se sina mest gillade bilder på Instagram under året som gått. Jag visar även hur 2015 såg ut nedan för det är ju så himla kul att jämföra!

På första plats 2016 kom inte helt otippat youtubern Therése Lindgren och hennes Anders. Det är faktiskt en film med video+bildspel, se hela här. Jag började med en s.k highlight film under året och levererade ett par sådana till brudpar för att testa hur lång tid det tog och om det uppskattades. Oj så glada de blev! Så till 2017 har jag med det som tillval i mina mindre paket och det ingår i de större. Jag har fått lite frågor hur jag gör, om jag kan fota samtidigt. Vid mer kritiska tillfällen som vigsel där jag inte kan få flera chanser så filmar alltid min assistent, men vid de andra tillfällena så fotar jag t.ex. först och sedan switchar över till filmläge och spelar in några korta klipp. Jag filmar med samma kamera och det är inte speciellt krångligt att byta, så det funkar toppen!

Nog om det. På första plats kom alltså denna filmen med hela 1747 gilla markeringar och 61 582 visningar (!). Andra plats med 1396 likes knep världens finaste Rachel/Yoga girl som jag hade äran att fota i december. När hon länkade min bild fick jag över 100 000 visningar på min profil, galet! Tredje plats fick Johanna och Ina på 1215 likes som nog slog rekord i mest känslosamma vigsel/antal gäster som grät. Herregud så fin dag! Deras bröllop var nyligen med i Bröllopsmagasinet med flera uppslag med mina bilder, ska se om jag hittar tidningen så jag kan visa :)

[us_single_image image=”9294″ align=”center” lightbox=”1″]

Best nine 2015, klicka för större bild!

[us_single_image image=”9292″ align=”center” lightbox=”1″]

Best nine 2016, klicka för större bild!

[us_separator type=”invisible”]

Jag får många av mina kunder från Instagram, så det känns roligt att se hur arbetet med att förbättra närvaron där gett resultat. Jag kom över 10 000 följare för några veckor sedan vilket jag längtat efter länge. Inte för följare spelar så stor roll egentligen, men det känns fint bara ♥

Under jullovet har jag funderat mycket på vad jag drivs av, vad det gör som ger mig det där pirret i magen när jag ska göra en gravidfotografering (då jag fotar detta mest tar jag det som exempel). Jag får ofta höra att jag är en bra förebild för unga tjejer för jag vågar ta plats och alltid peppar mina elever (som är 99% tjejer) att våga uppfylla sina drömmar och inte ursäkta sig själva. Detta är en stark drivkraft för mig och det smittar också av sig på sättet jag fotograferar. Jag älskar att framhäva mina gravida kunder som starka och kraftfulla än gulliga och “små”. Jag väljer poser för att framhäva detta (dock anpassar jag alltid efter kundens personlighet!) och jag tycker om att erbjuda en tjänst där kvinnan får stå i fokus främst, även om jag ibland har fina partners med också.

Något annat jag älskar är min nästan besatthet av att fånga det magiska ljuset. Jag kan nästan bli manisk med hur jag letar efter locations och detta är den absolut största anledningen till mitt ljus i bilderna. Jag letar outtröttligt efter den bästa platsen och älskar att framhäva de olika årstiderna på bästa sätt. En förutsättning dock är att inte ha jämngrått väder, för då blir resultatet inte samma.

[us_single_image image=”9162″ align=”center” lightbox=”1″]

Älskar denna typen av miljö och färger i kombination, det rustika är så fint!

Plats: Aten, Grekland

[us_single_image image=”8650″ align=”center” lightbox=”1″]

Denna blåa ton och ljuset på denna strand är mitt i prick. 

Plats: Tropical beach, Helsingborg

[us_separator type=”invisible”]

Oj som jag skriver! Jag hade egentligen bara tänkt skriva om Best nine men jag gissar att jag saknat bloggandet lite. Jag började ju blogga redan 2005 som 18 åring och hade då en av Sveriges största bloggar (den hette En storasysters kamp efter flodvågskatastrofen) och sedan tog jag ett uppehåll i mars 2016 för att satsa på mitt nya projekt Fotofusion. Nu har jag väl landat i att jag kommer jobba med mitt nya projekt som vi inleder på Aruba (berättar mer snart), mina fotograferingar (som jag haft på heltid typ hela 2016 pga så stor efterfrågan ♥) och göra en och annan webbkurs och workshop. Jag skalar av lite och fokuserar på det som är roligast helt enkelt, precis så som det ska vara!

Nu ska jag fortsätta min sista lediga dag innan jag börjar jobba imorgon efter jullovet, längtar!!!

Kram på er!

1 Comment
Post a Comment

OM FÖRETAGET

Emelie har drivit företag som fotograf på heltid i 9 år. Idag är hon inriktad på gravid och bröllopsfotograferingar och reser över hela världen. Utöver sitt fotograferande lär hon även ut till andra fotografer och har ett nätverk på över 3000 fotografer som hon lärt ut till under åren.

KONTAKT

Telefon: +46 704 297 889 (vardagar 10:00 - 17:00)

Mail: info@lovebyemelie.se

Skype: emelie-ohlsson

bf_light_200x200