Blog

Början av 2017

2017 raketstartade redan 4 januari då jag åkte till Stockholm för att fota fina Linda i ett helt magiskt vinterlandskap! Redan kvällen innan så varnade Trafikverket för att E4an var väldigt besvärlig att köra på, så för att inte riskera att köra fast bokade jag ett tåg och min assistent hämtade upp mig innan vi åkte till Hagaparken. Det var helt drömskt att få sitta på tåget och se hur alla vackra landskap utanför spelades upp, jag älskar att åka tåg av just den anledningen! Många av mina locations hittar jag i bil eller annat fordon när jag åker förbi när det är väldigt fint ljus, det är väldigt inspirerande.

Vi hade några minusgrader i Hagaparken och snön låg på träden vilket gjorde miljön helt fantastisk. Vi satte först på massor av värmekuddar på Linda, på ryggen och benen och sedan fick hon två mindre att hålla i händerna. Vi hade två olika ombyten och hade planerat så det var enkelt att dra av och på ute istället för att förlora tid på att gå tillbaka till toaletten. Jag frågar alltid kunderna vad de föredrar och alla har hittills velat byta om ute, vi håller filtar om så ingen ser och det inte blir för kallt :)

Jag hade med mig duktiga Lisa-Marie som hjälpte till att kasta klänningssläp, rätta till och se till att Linda hade det bra hela tiden. Det är ovärderligt att ha med en assistent och jag försöker alltid ha det för att underlätta för både mig och kunden.

Här är några favoritbilder från Lindas fotografering: 

[us_separator type=”invisible”][us_gallery ids=”9331,9332″ columns=”2″ indents=”1″][us_gallery ids=”9329,9330″ columns=”2″ indents=”1″][us_separator type=”short” icon=”fa-diamond”]

Redan dagen efter, den 5 januari fotade jag vackra Caroline här i Linköping. Det är så smidigt med gravidfotograferingar i Linköping, då vi möts upp i min stora studio och kan göra alla ombyten här. Jag har också alla mina gravidkläder fint upphängt här, så alla kunder kan kika igenom fler kläder än de valda för att hitta nya favoriter. Vi hinner sitta ner och dricka något innan vi ger oss ut till några av mina favoritplatser, och fikar sedan med varm dryck när vi kommer tillbaka. Då jag har många olika favoritplatser hinner vi ofta med olika ställen utan att klockan springer iväg för mycket. Jag och Caroline hann med tre olika platser/bakgrunder under vår 1,5 timmes fotografering (paket Miracle). Här är mina favoritbilder:

[us_separator type=”invisible”][us_gallery ids=”9335,9336″ columns=”2″ indents=”1″][us_gallery ids=”9337,9338″ columns=”2″ indents=”1″][us_separator type=”invisible”][us_single_image image=”9339″ align=”center”][us_separator type=”short” icon=”fa-diamond”]

Efter en till gravidfotografering i Linköping mellan dagarna åkte jag till Stockholm den 15 januari för att fota två gravida kunder. Vi hade extrem tur med vädret, efter dagar med mycket slask och mulet väder fick vi både snö och strålande sol.

Först fotograferade jag vackra Sofi med hennes man och barn. Vi hade med storebror på de första bilderna för att han inte skulle behöva frysa så länge, och sedan tog vi med Sofi och Jonas och på Sofi själv. Bilderna blev såå fina och vi fick ett helt magiskt ljus i Hagaparken och Sofi var så tapper! Jag skickade bilderna till Sofi idag men hon har inte hunnit kolla än, så jag visar inga bilder för er förrän hon sett :) Ni får se en bild från första platsen vi fotade på istället!

Efter Sofi mötte jag upp Jenny och Kenny (så gulligt att deras namn rimmar!) och vi hade en härlig och fin fotografering i dagens sista ljus. Det var väldigt milt väder trots minusgrader och Jenny pausade inte alls mycket under tiden, värmepåsarna gör mycket!

[us_single_image image=”9344″ align=”center” lightbox=”1″]
[us_single_image image=”9345″ align=”center” lightbox=”1″]
[us_separator type=”short” icon=”fa-diamond”]

Next up är en resa till Aruba nu på fredag, woho! Jag ska åka med min bästa kompis Elin och det ska bli så himla roligt. Vi är bara där 5 dagar så det gäller att ta vara på varenda minut ordentligt :-) Håll utkik i mina sociala medier för att se mer av vad vi gör där,

Vi hörs snart igen!

kram Emelie

1 Comment
Post a Comment

OM FÖRETAGET

Emelie har drivit företag som fotograf på heltid i 9 år. Idag är hon inriktad på gravid och bröllopsfotograferingar och reser över hela världen. Utöver sitt fotograferande lär hon även ut till andra fotografer och har ett nätverk på över 3000 fotografer som hon lärt ut till under åren.

KONTAKT

Telefon: +46 704 297 889 (vardagar 10:00 - 17:00)

Mail: info@lovebyemelie.se

Skype: emelie-ohlsson

bf_light_200x200