Hektisk vecka!

Mjuk sol i Helsingborg

Detta underbara par Erika och Glenn fotograferade jag i Helsingborg för några veckor sedan ♥ Vi hade sån otrolig tur med vädret och fick nästan vindstilla med en mjuk sol som gav detta magiska ljus. Jag sticker inte under stolen med att vädret är väldigt avgörande för ljuset i mina bilder, för att få denna typen av färger och ljus krävs åtminstone lite sol :-) Det är faktiskt lite galet, men jag får väldigt ofta sol på mina fotograferingar, vilket jag är otroligt tacksam för. Denna helgen har vi dock haft otur med klass 1 varning med snö och vind och väldigt mulet väder. Jag hade flera fotograferingar inbokade och hör alltid av mig till kunderna och hör hur de känner, majoriteten vill alltid byta dag, och det gör jag såklart helt kostnadsfritt! Det viktigaste för mig är att kunderna får de bilder som de önskar, och jag pusslar mer än gärna i schemat för att fixa det.

Nästa vecka åker jag till Helsingborg och Båstad! I Helsingborg ska jag fota gravidbilder (yay!) och i Båstad ska jag hålla i en stor företagsworkshop för 10 fotografer från hela Sverige. Kursen heter Make things happen och det är tredje gången jag håller i just den kursen, och jag älskar den! Den går in personligt till varje elev och vi fokuserar mer på genomgångar och värdefulla samtal än själva fotograferandet. I kursen ingår också SPA på fina hotell Skansen där vi också bor, och jag är så glad att min “ordinarie” assistent Caroline ska vara med ♥ Förra gången vi hade kurserna var hon mammaledig med sin minsta (hon har fyra barn, så imponerande!) och jobbade lite mindre. Hon har jobbat hos mig sedan 2013 och utan henne hade mitt liv brakat ihop kan jag lugnt säga. Hon avlastar mig massor och är helt avgörande för jag ska hinna med allt roligt jag gör :)

Idag har jag varit på kontoret hela dagen och suttit med bokföring (med en fruktansvärd mensvärk dessutom), då förtjänar en nästan ett pris alltså. När jag kom hem blev jag beordrad att lägga mig i soffan och blev serverad min favoritchoklad (Marabou salta mandlar), min kille vet precis vad som behövs!

Denna veckan har varit otroligt hektisk med sent kvällsjobb måndag-fredag och jag måste erkänna att det ska bli skönt att se en film ikväll. Jag och Elin lanserade ju vår nya webbtvserie Golden hour i tisdags och det har varit mycket jobb kring det, otroligt roligt att den blev så uppskattad! På tisdag släpps mitt gravidavsnitt.

Hoppas ni får en fin söndagkväll, kram!

1 Comment
Post a Comment

OM FÖRETAGET

Emelie har drivit företag som fotograf på heltid i 9 år. Idag är hon inriktad på gravid och bröllopsfotograferingar och reser över hela världen. Utöver sitt fotograferande lär hon även ut till andra fotografer och har ett nätverk på över 3000 fotografer som hon lärt ut till under åren.

KONTAKT

Telefon: +46 704 297 889 (vardagar 10:00 - 17:00)

Mail: info@lovebyemelie.se

Skype: emelie-ohlsson

bf_light_200x200