Min kärlek till rimfrost

Rimfrost

Alla som känner mig vet att jag är närmast besatt av rimfrost. Det är något inom mig som sjunger när alla grenar och buskar är vittäckta, det är helt fantastiskt vackert. Men denna vintern har jag haft väldig otur, för nästan varje gång det varit rimfrost har jag varit påväg bort från stan eller inte haft möjlighet att fota. När vi hade 15 grader i Linköping förstod jag att det var kört, det blir ingen rimfrost förrän vintern, och jag hade väl accepterat det. I tisdags gick jag en lång promenad på morgonen med krispig vintersol och ett landskap täckt med rimfrost, det kliade i hela kroppen, VAAARFÖÖÖÖÖR har jag ingen gravidmodell… Jag la upp på min Instastory och skrev halvt på skämt att jag sökte en gravid, och Love som jag fotade för en månad sedan skrev att hon gärna ställde upp.

Idag 7:15 var jag och min sambo påväg till veterinären för att kastrera vår lilla kattjej, och exakt samma ljus med rimfrost uppenbarar sig. 7:25 smsar jag Love och frågar om hon är vaken och vill åka typ NU. Hon svarar att hon gärna kommer, och vi bestämmer att mötas kl. 8:20 på platsen där vi ska fota. Jag hade kollat vädret noggrant och såg att det skulle bli plusgrader vid 9, så vi behövde vara snabba. Bara det att min kameraväska var hemma och alla gravidkläder var i studion. Mellan 07:45 – 08.15 hinner jag alltså åka (i rusningstrafik…) till mitt kontor inne i centrala Linköping, sedan hem till Lambohov och hämta väskan utan att bryta några hastighetsregler, det är en bedrift kan jag säga.. Tacksam att jag brukar köra sträckan och vet vilka vägar som är bäst, och snabbt kunde fatta beslut på annan väg när jag såg var köerna var längst. Vi fotograferade helt magiska bilder och när vi packat ihop och kör därifrån så har all frost smält och landskapet är brunt och grått igen.. Äntligen fick jag min rimfrost med sol och fick även möjlighet att fota min magiska nya klänning, lyckoboost! 

Nu är jag redo att åka till Island nästa vecka och lovar att inte bli besviken om det inte är frost ;-)

2 Comments
  • Kristina
    mars 30, 2017 at 6:29 e m

    Åh vad vackert! Och vilken fin klänning! Nu ska jag bli sådär avundsjuk och ställa en så där otroligt jobbig fråga; vart har du köpt klänningen? Älskar den! Vill ha något liknande när jag är brudtärna på ett bröllop men hittar inte något som faller mig i smaken. Men den där klänningen var fantastisk! 😍

  • ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare & doula ★
    mars 30, 2017 at 8:26 e m

    Så himla vacker bild :)

Post a Comment

OM FÖRETAGET

Emelie har drivit företag som fotograf på heltid i 9 år. Idag är hon inriktad på gravid och bröllopsfotograferingar och reser över hela världen. Utöver sitt fotograferande lär hon även ut till andra fotografer och har ett nätverk på över 3000 fotografer som hon lärt ut till under åren.

KONTAKT

Telefon: +46 704 297 889 (vardagar 10:00 - 17:00)

Mail: info@lovebyemelie.se

Skype: emelie-ohlsson

bf_light_200x200