Familjefotografering hos Love by Emelie

Nu öppnar jag äntligen upp för ett begränsat antal barn och familjefotograferingar! Då jag egentligen är inriktad på gravid och bröllop så har tiden inte funnits för att föreviga alla underbara barn och familjer. Men efter några kombinerade gravid och familjefotograferingar i sommar insåg jag att jag saknar att fota barn så mycket, så jag ger möjligheten att boka ett fåtal datum.

Anna:

``Jag blev tårögd när jag fick se bilderna Emelie tog på min familj. Det blir lite smått kaotiskt med en treåring som leker på stranden med allt sand och vatten, men ändå lyckades hon fånga de där stunderna som är fullkomligt ovärderliga. Min son hade så roligt och hon fick honom att skratta under hela fotograferingen. Förutom att vi fick så många vackra bilder på vår familj så var hela upplevelsen fantastiskt kul! Jag är så lycklig över att jag får ha dessa minnen bevarade både för oss och för vår son i framtiden. ❤``

Uppställda bilder 0
Bus och skratt 0
Mjukt motljus 0
Upplevelse 0
Amanda:

``Emelie kändes mer som en vän än någon jag precis träffat, helt fantastisk!``

Om mig

Emelie Ohlsson, 30 år från Helsingborg. 

♥ Jobbar heltid som fotograf sedan 2008
♥ Bor i Linköping sedan 2014 då min sambo studerar till civilingenjör
♥ Läste teater på gymnasiet och är därför en utmärkt lektant till era barn ;-)
♥ Älskar fluffigt motljus, magskratt och naturliga ögonblick.

Rachel:

``Photography genuis, sun priestess and capturer of all things magic``

Boka

Använd formuläret längst ner på sidan för att skicka in en förfrågan till oss! Vi svarar sedan inom två arbetsdagar med förslag på datum om det finns tillgängligt. Vi bokar isåfall in dig och du får tillgång till galleriet med alla kläder och får full service från mig och min assistent. Du betalar också en bokningsfaktura på 3000 kr för att garantera ditt datum, den dras sedan av på beloppet du betalar efter fotograferingen.

Familjefotografering

Vi hörs av i god tid innan och bestämmer gemensamt plats och stämmer av med eventuella frågor och önskemål. Ni får en liten checklista  med vad du ni ska tänka på och ha med er så ni känner er helt trygga inför vår fotografering. Under fotograferingen ger jag er enkla och naturliga direktiv så det blir en rolig stund för både er och era barn.

Efter fotograferingen

Ca 5 dagar efter fotograferingen får du ni ett urval med massvis av fina bilder i stor variation. Här väljer ni i lugn och ro ut era favoriter och kan även välja extra bildpaket i förmånliga priser (från 229 kr/bild) om ni önskar köpa fler. Någon dag efter ni valt får ni era fullt bearbetade bilder levererade via ett onlinegalleri med fri användningsrätt.

Frågor & svar

BOKA EN TID

Så roligt att ni vill boka en familj/barnfotografering hos mig!

BOKA DATUM & TID

Jag fotograferar familjebilder med barn upp till 5 år, de äldre barnen uppskattar inte mina lekar lika mycket ;-) Fotograferingarna görs utomhus mellan april – oktober och med fördel strax innan solen går ner. På sommaren när solen går ner sent rekommenderar jag förmiddag eller tidig kväll (kl. 17-18), bästa tiden är augusti/september då vi får magiskt motljus vid 16-17 tiden.

ANNAN STAD ÄN LINKÖPING?

Fram till maj 2018 kan du boka en familjefotografering utan extra kostnad i Helsingborg, Göteborg och Stockholm.

När vi bokat så skickar jag en bokningsavgift på 3000 kr via faktureringssidan Billogram (10 dagar). Denna garanterar ert datum och dras sedan av på er faktura som skickas efter fotograferingen. Om vår fotografering är inom 2 veckor vid bokningstillfället skickas faktura på hela paketet som betalas senast 2 dagar innan fotograferingen.

För fullständig prislista, se paket längre ner på sidan. 

♥ Make up och hårstyling från 1500 kr

Vill du lyxa till det lite extra inför vår fotografering samarbetar jag med duktiga tjejer som kan hjälpa dig: 

I Helsingborg samarbetar jag med duktiga Sofia Boman som finns i Helsingborg, hon gör smink och hårstyling, läs mer här.

I Stockholm finns duktiga Mathilde Hylander (Beauty by Tilde) som har fixat många av mina kunder tidigare. Läs mer om hennes gravidstyling här.

I Linköping samarbetar jag med Skönhetsstudion som ligger bredvid studion där Emelie gör enklare hår och make up. Jag samarbetar också med Vanesa Hagenbach som finns utanför Linköping och är duktig på mer avancerad make up.

 

♥ TILLVAL  Välj till bilder utöver ditt paket, priser anges utöver fotograferingspaketet. Detta kan du välja efter fotograferingen och behövs inte sägas till om i förväg. 

Extra bilder 229 kr/st

PAKET 30 bilder (10 st. extra) 2000 kr
♥ LYXPAKET (alla bilder, ca 50 st.) 6990 kr

Levereras digitalt för användning på internet eller förstoringar upp till 40x50cm, bilderna är i JPG och levereras även i internetvänligt format.

PRINTAR & ALBUM

Fine art printar från 800 kr, album från 2490 kr.

Mellan 3-5 dagar efter fotograferingen (ca 10 dagar under maj-augusti) får ni ett urval via sidan Pixieset. Bilderna på sidan används bara som ett urval och får inte laddas ner eller användas. Ni hjärtmarkerar de bilder ni önskar beställa och ni kan dela länken med vänner och familj om ni vill.

Någon dag efter ni valt får ni bilderna levererade på samma sida, då kan de laddas ner och användas obegränsat. Ni får bilderna både i högupplöst format (5760×3840 px, 300dpi) och skärmupplöst (1024×683, 72dpi). Högupplösta bilder används för egna framkallningar och skärmupplöst för användning på internet. Det skiljer väldigt mycket i kvalité om ni skulle beställa eller lägga upp fel format, så var noga med detta 🙂

När ni framkallar bilderna så tänk på att använda bra labb som inte ändrar bilderna på något sätt, jag rekommenderar Qpix som har väldigt prisvärda förstoringar.

Bilderna får inte ändras på något sätt efter jag levererat dem. Det betyder att ni inte får lägga på filter, göra svartvitt eller liknande. Beskärningar som görs via Facebook eller Instagram är inga problem. Önskar ni ha med hela bilden på Instagram rekommenderar jag appen Instasize eller Whitagram.

När ni publicerar bilderna får ni gärna skriva Foto: Love by Emelie. Om ni vill skriva vad ni tyckte om fotograferingen får ni mer än gärna maila mig efteråt, jag blir jätteglad för det! ♥ Ibland visar jag mina fotograferingar på Facebook, Instagram eller på bloggen, skulle ni inte vilja att bilderna visas så meddela mig det så löser vi det.

Vad behöver vi förbereda?

 

Se till att barnen har sovit och är mätta, om ni känner på morgonen att barnen inte är helg pigga, ring mig! För att vi ska få glada och avslappnade bilder är det viktigt att barnen känner sig krya och glada :) Berätta gärna för barnen om fotograferingen, men undvik att “muta” med glass och godis om hen är duktig på fotograferingen, det brukar ge omvänd effekt. För mindre barn får ni gärna ta med någon leksak som barnet gillar, jag har också med saker att distrahera och leka med.

Hur går fotograferingen till?

När vi ses så kommer jag vilja lära känna ert barn lite först, vi leker och busar lite och sedan när jag känner att hen är avslappnad så börjar vi ta bilder. Jag har med mig roliga saker som vi använder och det är hela tiden på barnets villkor. Ni behöver inte säga till barnet att titta på mig eller tvinga hen att sitta på något sätt, jag säger till er om jag behöver hjälp! :) Något som jag verkligen uppskattar vid barnfotografering är att ni står bakom mig och gör roliga miner och busar med barnet, det brukar ge väldigt fina bilder. Om barnet blir ledset under fotograferingen så pausar vi en stund, vi tvingar inte fram något! Det ska vara en rolig stund för alla och de bästa bilderna fås bara när barnet har roligt på riktigt, och det är min roll :) Jag får ofta höra att jag är bra med barn, och det är för jag tycker det är genuint roligt att leka med dem, jag blir väldigt glad när jag ser att de har roligt, och jag gör nästan vilka knäppa roller som helst för att uppnå det ;-)

Kläder

Vill ni låna kläder hos mig så finns fina klänningar och kjolar tillgängliga. Det är samma kläder som finns tillgängliga för mina gravidfotograferingar men de passar lika bra utan magar också! Om ni använder egna kläder så rekommenderar jag ljusa och neutralt färgade kläder. Undvik mörka kläder, för mycket mönster eller stora kontraster. Ni får gärna höra av er för att bolla idéer om ni vill!

PLATS
När vi bestämt ett datum så bestämmer vi en plats för fotograferingen. Jag är otroligt noggrann med mina platser, och jag skulle säga att detta är avgörande för mina färger och mitt ljus i bilderna. Allt ifrån hur bakgrunden ser ut till omgivningen och färgerna spelar in, så därför rekommenderar jag olika platser för att du ska få så fina bilder som möjligt. Det varierar lite beroende på vilken årstid det är, men gemensamt är att färgerna på platsen ska vara neutrala (inga starka färger). Exempel är stränder, vass/beiga strån, ängar och fält. Platser som vi undviker är stadsmiljö, mörka skogar och sjöar utan stränder, vattnet från en sjö inte blir som i verkligheten utan väldigt mörkt. Strand vid kusten funkar då sanden är ljus och reflekterar i bilderna, ljuset här blir därför väldigt fint!

VÄDER

Vad händer om det är dåligt väder?

Eftersom ljuset spelar så stor roll i hur bilderna blir så bokar vi alltid om till nytt datum vid mulet väder eller regn. Att boka om kostar inget och jag är väldigt flexibel med att hitta ett nytt datum. Ska vi fotografera på en strand funkar det om det är lite sol bakom moln, vid skogsmiljö behöver vi ha relativt blå himmel för att få fram det fina ljuset :)

Forever

En ovärderlig investering till er familj att spara för alltid

Fotografering ca 1 timme
Lån av vackra kläder till vuxen och barn
20 st. digitala bilder högupplösta på USB
Vackert linnealbum 20×20 cm 10 uppslag (20 bilder)
1 st. 30×40 cm fine art förstoringar

9995 kr

Ingår: Utlåning av vackra klänningar och kjolar till vuxen, barnkjolar och fina håraccessoarer.
Frakt och paket för era produkter
Konsultation kring kläder

Boka er investering här

Vad roligt att ni vill boka en fotografering hos mig! Skicka in er förfrågan här så återkommer jag så snart som möjligt ♥

Namn (obligatorisk)

Mailadress (obligatorisk)

Telefon

Stad för fotografering (Utgår från Linköping, se tillägg för Helsingborg och Stockholm ovan)

Ålder och namn på barn:

Önskat datum/tidsintervall

Hur hittade ni mig? (obligatorisk)

Berätta om dig/er!

PSST! Kika i din skräppost inom ett par dagar efter du skickat in formuläret, mitt svar till dig kan ha hamnat där. Du kan även kontakta mig på info@lovebyemelie.se om du har ytterligare frågor ♥

OM FÖRETAGET

Emelie har drivit företag som fotograf på heltid i 9 år. Idag är hon inriktad på gravid och bröllopsfotograferingar och reser över hela världen. Utöver sitt fotograferande lär hon även ut till andra fotografer och har ett nätverk på över 3000 fotografer som hon lärt ut till under åren.

KONTAKT

Telefon: +46 704 297 889 (vardagar 10:00 - 17:00)

Mail: info@lovebyemelie.se

Skype: emelie-ohlsson

bf_light_200x200