Gravidfotografering hos Love by Emelie

Starka kvinnor i magiska miljöer ♥

Jag lanserade Love by Emelie 2015 och har sedan dess fotograferat över 150 gravida kvinnor. 2018 lanserade jag mitt nya koncept Femaryah, som ger en ännu mer personligt anpassad upplevelse, med lyxiga klänningar från exklusiva designers. Du kan fortfarande boka gravidfotograferingar här tillsvidare, och fotar alla gravidfotograferingar i denna stil.

Gravidkläder

Över 60 olika gravidkläder erbjuds till utlåning vid fotografering hos mig.

Ljus

Stor noggrannhet i ljus och platser för att fånga det där speciella ljuset.

Urval

Ert personliga galleri med redigerade bilder urval skickas efter endast 5 dagar.

En upplevelse

En fotografering hos mig är lättsam och rolig, inga konstiga poser eller oro om du gör rätt.

Var?

Jag utgår från Helsingborg från 2018 där jag har min vackra dagsljusstudio. Din gravidfotografering går att boka i Linköping, Helsingborg, Göteborg eller Stockholm.

VINTER

December – februari
BF februari – april

Med hjälp av speciella värmekuddar som fästs innanför kläderna och täta pauser med filtar är gravidfotografering under vintern inga problem. Oavsett om det är snö eller inte ger vintersolen en mjukt krispigt ljus som lyfter fram modellen och ger väldigt speciella bilder.

MELLAN ÅRSTIDERNA

November & mars
BF januari & maj

Dessa månader har oförtjänt dåligt rykte av att vara tråkiga och dåliga perioder att fotografera, träden är kala och allt känns grått och trist. Men med hjälp av utvalda platser och det mjuka ljuset blir resultatet helt fantastiskt och snarare extra vackert med de bleka färgerna.

VÅR/SOMMAR

April – augusti
BF juni – oktober

Fota barfota med blommor, stränder och krispiga färger! När körsbärsträden blommar eller vallmofälten fylls i Skåne är det otroligt vackert att fånga sina gravidbilder. Sommaren är nästan helt fullbokad så skicka din förfrågan så snart som möjligt.

HÖST

September – oktober
BF november & oktober

Färgerna byts ut till rött och orange och solen blir mjukare. Fälten blir till högt gräs med möjligheter till underbara bilder och det är fortfarande varmt ute. Nu passar mina kläder i blått och grönt extra fint och vi använder självklart värmekuddar när det behövs.

Amanda:

``Emelie kändes mer som en vän än någon jag precis träffat, helt fantastisk!``

Sofia i Båstad där himlen öppnade sig från blå himmel. Vi fick vänta 40 minuter under paraply och fick sedan detta magiska ljus, så värt väntan! ♥

Sofia:

Wow vilka fantastisk fina bilder!! 😍 och så fort de kom! Du är verkligen helt otroligt duktig på att få till en helt magisk känsla och fånga fantastiskt stämningsfullt ljus på bild! Helt otroligt att leverera detta från det regniga skitvädret! Särskilt med sånt glatt humör och positiv attityd, vilket vi verkligen behövde just då! ❤️ Vi är djupt imponerade``

Om mig

Emelie Ohlsson, 31 år från Helsingborg. 

♥ Jobbar heltid som fotograf sedan 2008
♥ Förkärlek för yoga och tuffa styrketräningspass
♥ Skrattar mycket och får den mest kameraskygga att slappna av
♥ Älskar att resa, ost och rödvin, pastellfärger och motljus.
♥ Har sålt över 13 000 kurser till andra fotografer

Rachel:

``Photography genuis, sun priestess and capturer of all things magic``

Gravidfotografering med Rachel “Yoga girl” 2016.

Boka

Använd formuläret längst ner på sidan för att skicka in en förfrågan till oss! Vi svarar sedan inom två arbetsdagar med förslag på datum om det finns tillgängligt. Vi bokar isåfall in dig och du får tillgång till en ”Inför” sida, kan välja fritt i galleriet med alla kläder och får full service från mig och min assistent. Du betalar också en bokningsfaktura på 3000 kr för att garantera ditt datum, den dras sedan av på beloppet du betalar efter fotograferingen.

Gravidfotografering

Vi hörs av i god tid innan och bestämmer gemensamt plats för fotografering samt pratar telefon för eventuella frågor och önskemål. Du får en liten checklista samt en “Inför sida” med vad du ska tänka på och ha med dig så du känner dig helt trygg inför vår fotografering. Under fotograferingen ger jag dig enkla och lättsamma direktiv på hur du ska stå, du behöver inte tänka på något själv utan jag hjälper dig under hela fotograferingen.

Efter fotograferingen

Ca 5 dagar efter fotograferingen får du ett urval med massvis av fina bilder i stor variation. Här väljer du i lugn och ro ut dina favoriter och kan även välja extra bildpaket i förmånliga priser (från 229 kr/bild) om du önskar köpa fler. Någon dag efter du valt får du dina fullt bearbetade bilder levererade via ett onlinegalleri med fri användningsrätt.

Gravidkläder

För att du inte ska behöva leta och köpa nya kläder för att använda för bara ett tillfälle lånar jag ut vackra gravidkläder till din fotografering hos mig. I dagsläget finns över 60 olika kombinationer av kjolar, toppar, klänningar och accessoarer. Kläderna passar alla stilar, storlek XS-XXL och majoriteten är i stretchigt och skönt material.

Under sommaren uppdateras galleriet med nya exklusiva kläder, och jag har nu även en portabel omklädningshytt så du kan byta om i det fria utan problem.

För att välja kläder: 

Gå in på denna länken och skriv in en valfri mailadress, använd sedan hjärtana för att välja ut de du gillar mest. Du får mer instruktioner när du fått din bokningsbekräftelse. Det finns kläder för alla kroppsformer och i mitt paket ingår en kort telefonavstämning där du kan få tips om passande kläder till dig.

Frågor & svar

BOKA EN TID

Så kul att du är intresserad av en gravidfotografering hos mig! Att fota gravida är bland det roligaste jag vet och jag älskar att fånga den fina kärleken till sitt ofödda barn ♥

För att du ska känna dig så trygg och förberedd som möjligt finns denna guide så att du har full koll på hur allt går till. Skulle du ha några andra frågor så är du välkommen att maila mig på info@lovebyemelie.se.

BOKA DATUM & TID
Jag rekommenderar dig att skicka en förfrågan när du är i v.20 senast, detta för att jag oftast är uppbokad flera månader i förväg. Om du redan passerat v.20 så skicka så snart som möjligt så försöker jag hjälpa dig :) När jag fått din förfrågan bestämmer vi gemensamt ett datum för din fotografering. Jag finns tillgänglig på vardagskvällar och utvalda helger, helgtider kan vara uppbokade upp till 4 månader i förväg, så var gärna ute i god tid.

Tiden anpassas för att få mjukt och fint motljus, och ligger därför 1-3 timmar innan solnedgång.

VAR?

Jag utgår från Helsingborg där jag har min vackra studio med alla kläder. Det går bra att boka gravidfotografering i Stockholm på utvalda datum året runt, om jag redan är bokad för jobb däruppe tillkommer inget extra, annars kostar tillvalet 3000 kr.

Jag har ett tjugotal magiska platser jag fotar vid, och alla är extra bra vid olika årstider. Många säger att ljuset i mina bilder är speciellt, och det är inte för jag har någon speciell kamera eller redigering, utan för att jag är extremt noggrann med platsen där jag fotograferar. Jag scoutar alla platser i förväg, ibland flera gånger, detta gör att jag säkerhetsställer att plats och ljus håller en hög kvalité varje gång. Vi bestämmer gemensamt en plats som passar för era önskemål!

När vi bokat så skickar jag en bokningsavgift på 4000 kr via faktureringssidan Billogram. Denna garanterar ert datum och dras sedan av på er faktura som skickas efter fotograferingen. Om vår fotografering är inom 2 veckor vid bokningstillfället skickas faktura på hela paketet som betalas senast 2 dagar innan fotograferingen.

För fullständig prislista, se paket längre ner på sidan. 

♥ Make up och hårstyling från 1500 kr

I Helsingborg samarbetar jag med duktiga Sofia Boman som finns i Helsingborg, hon gör smink och hårstyling, läs mer här.

I Stockholm finns duktiga Mathilde Hylander (Beauty by Tilde) som har fixat många av mina kunder tidigare. Läs mer om hennes gravidstyling här.

♥ Blomsterkrans 500 kr
En romantisk och vacker blomsterkrans från floristen höjer bilderna lite extra, handgjord av mina duktiga samarbetspartners.

♥ Blomstertopp 1000 kr
Begränsat specialpris! Välj till en vacker blomstertopp till en av de vackra kjolarna, färger och blommor är utifrån säsong och dina önskemål. Dessa sätts på direkt på en bastopp innan vi åker ut till location.

hotell-lbe

♥ Hotellrum från 800 kr/timme
Vi hyr ett vackert hotellrum under en eller flera timmar för att ha din gravidfotografering där. Jag samarbetar b.la med Hotell Kungsträdgårdenoch Birger Jarl.

TILLVAL  Välj till bilder utöver ditt paket, priser anges utöver fotograferingspaketet. Detta kan du välja efter fotograferingen och behövs inte sägas till om i förväg. 

Extra bilder 229 kr/st

PAKET 10 bilder (5 st. extra) 1000 kr
PAKET 20 bilder (15 st. extra) 3000 kr
♥ LYXPAKET (alla bilder, ca 50 st.) 6990 kr

Levereras digitalt för användning på internet eller förstoringar upp till 40x50cm, bilderna är i JPG och levereras även i internetvänligt format.

PRINTAR & ALBUM

Fine art printar från 800 kr, album från 2490 kr.

Mellan 3-5 dagar efter fotograferingen får ni ett urval via sidan Pixieset. Bilderna på sidan används bara som ett urval och får inte laddas ner eller användas. Ni hjärtmarkerar de bilder ni önskar beställa och ni kan dela länken med vänner och familj om ni vill.

Någon dag efter ni valt får ni bilderna levererade på samma sida, då kan de laddas ner och användas obegränsat. Ni får bilderna både i högupplöst format (5760×3840 px, 300dpi) och skärmupplöst (1024×683, 72dpi). Högupplösta bilder används för egna framkallningar och skärmupplöst för användning på internet. Det skiljer väldigt mycket i kvalité om ni skulle beställa eller lägga upp fel format, så var noga med detta 🙂

När ni framkallar bilderna så tänk på att använda bra labb som inte ändrar bilderna på något sätt, jag rekommenderar Qpix som har väldigt prisvärda förstoringar.

Bilderna får inte ändras på något sätt efter jag levererat dem. Det betyder att ni inte får lägga på filter, göra svartvitt eller liknande. Beskärningar som görs via Facebook eller Instagram är inga problem. Önskar ni ha med hela bilden på Instagram rekommenderar jag appen Instasize eller Whitagram.

När ni publicerar bilderna får ni gärna skriva Foto: Love by Emelie. Om ni vill skriva vad ni tyckte om fotograferingen får ni mer än gärna maila mig efteråt, jag blir jätteglad för det! ♥ Ibland visar jag mina fotograferingar på Facebook, Instagram eller på bloggen, skulle ni inte vilja att bilderna visas så meddela mig det så löser vi det.

Får syskon och partner vara med?

Självklart! Syskon och tidigare barn får jättegärna följa med! Tänk på att ha liknande kläder på dem och att de är mätta och utvilade till fotograferingen. Jag brukar rekommendera att ta bilder med syskon i början eller i slutet, har ni någon som kan följa med och passa barnen när ni fotas själva är det bra!

Många kombinerar fotografering med partner och tar samtidigt några bilder själva, alla kombinationer går bra :)

Jag är ovan framför kameran, hur gör jag? 

Under fotograferingen kommer jag hjälpa dig hur du ska stå och vad du ska göra så du känner dig helt trygg under fotograferingen. Jag brukar inte ge avancerade “poser” utan tycker naturligt är fint. Något jag gillar är att mamman har hakan lite högre upp för ett mer “stolt” intryck. Jag gillar att framhäva kvinnan stark istället för gullig och “liten”. När du håller på din mage är det viktigt att du täcker så att magen syns och ingen klänning hänger utanför. Du kan hålla en hand ovanför och en under om du vill. Har du lugg eller mycket hår är det bra att ha det bakom öronen eller sätta upp på sidorna så jag ser ditt ansikte.

Vi kommer variera med stående bilder, sittbilder och kanske gående bilder. Jag har med filtar som du kan sitta på och även så du kan värma dig. Jag ställer upp dig på ett sätt, tar några bilder i olika kompositioner, lite närmre, backar lite, och sedan värmer du dig med filt om det är kallt. Jag pratar hela tiden med dig så du känner dig bekväm och trygg!

När vi fotograferar får du gärna variera lite vart du tittar, lite på magen, uppåt, mot mig, på sidan ner mot klänningen. Fotograferas du med din partner så får ni gärna vara spontana och skratta, pussas och kramas. Försök undvika prata för mycket då detta syns på bilderna, och inga tuggummi!

Hår och smink

Här ska du ha det som du känner dig bekväm och fin i! Jag samarbetar med duktiga make up artister (se tillval till höger) om du vill få det fixat innan. Det enda viktiga är att du inte har för mörkt smink, det är inte som när man fotar i studio och behöver “överdriva”.

PLATS
När vi bestämt ett datum så bestämmer vi en plats för fotograferingen. Jag är otroligt noggrann med mina platser, och jag skulle säga att detta är avgörande för mina färger och mitt ljus i bilderna. Allt ifrån hur bakgrunden ser ut till omgivningen och färgerna spelar in, så därför rekommenderar jag olika platser för att du ska få så fina bilder som möjligt. Det varierar lite beroende på vilken årstid det är, men gemensamt är att färgerna på platsen ska vara neutrala (inga starka färger). Exempel är stränder, vass/beiga strån, ängar och fält. Platser som vi undviker är stadsmiljö, mörka skogar och sjöar utan stränder, vattnet från en sjö inte blir som i verkligheten utan väldigt mörkt. Strand vid kusten funkar då sanden är ljus och reflekterar i bilderna, ljuset här blir därför väldigt fint!

VÄDER

Vad händer om det är dåligt väder?

Eftersom ljuset spelar så stor roll i hur bilderna blir så bokar vi alltid om till nytt datum vid välidigt mulet väder eller regn. Att boka om kostar inget och jag är väldigt flexibel med att hitta ett nytt datum. Ska vi fotografera på en strand funkar det om det är lite sol bakom moln, vid skogsmiljö behöver vi ha relativt blå himmel för att få fram det fina ljuset :)

Malin:

``Åh wow alltså! Är det verkligen jag? Du besitter verkligen en enorm kompetens. Jag tror inte du förstår min tacksamhet, är så lycklig att du tog dig tid att fota mig. Verkligen en dröm som blivit sann. Tack för du är en så duktig fotograf, men mest för den underbara person du är <3``

Forever

Gravidfotografering i Helsingborg

Fotografering ca 1 timme
2 olika fotoplatser
Upp till 2 olika ombyten med vackra gravidkläder
Webbgalleri med bilder för urval
5 st. digitala bilder högupplösta för fri användning
1 st. 30×40 cm fine art förstoring (tjockt, lyxigt papper)

Ingår: Utlåning av exklusiva gravidkläder, konsultation kring val av kläder, scouting av location som passar kläder och kund, fri ombokning vid dåligt väder, gravidguide inför fotografering samt frakt för bilder.

10 000 kr 

Skicka en förfrågan

Namn (obligatorisk)

Mailadress (obligatorisk)

Telefon

Stad för fotografering (obligatorisk, jag jobbar främst i Helsingborg och Stockholm)

BF-datum: (obligatorisk)

Önskat datum/tidsintervall (Ca 2 månader innan BF är det vanligaste)

Hur hittade ni mig? (obligatorisk)

Berätta om dig/er!

OM FÖRETAGET

Emelie har drivit företag som fotograf på heltid i 9 år. Idag är hon inriktad på gravid och bröllopsfotograferingar och reser över hela världen. Utöver sitt fotograferande lär hon även ut till andra fotografer och har ett nätverk på över 3000 fotografer som hon lärt ut till under åren.

KONTAKT

Telefon: +46 704 297 889 (vardagar 10:00 - 17:00)

Mail: info@lovebyemelie.se

Skype: emelie-ohlsson

bf_light_200x200