Gravidfotografering hos Love by Emelie

Gravidkläder

Över 50 olika gravidkläder erbjuds till utlåning vid fotografering hos mig.

Ljus

Stor noggrannhet i ljus och platser för att fånga det där speciella ljuset.

Urval

Ert personliga galleri med redigerade bilder urval skickas efter endast 5 dagar.

En upplevelse

En fotografering hos mig är lättsam och rolig, inga konstiga poser eller oro om du gör rätt.

Var?

Din gravidfotografering finns tillgänglig i Linköping, Stockholm och Helsingborg. I Linköping finns min mysiga dagsljusstudio där du kan fika innan fotograferingen, se produkter som finns att köpa samt titta på alla gravidkläder jag erbjuder till utlåning.

VINTER

Med hjälp av speciella värmekuddar som fästs innanför kroppen och täta pauser med filtar är gravidfotografering under vintern inga problem. Oavsett om det är snö eller inte ger vintersolen en mjukt krispigt ljus som lyfter fram modellen och ger väldigt speciella bilder.

MELLAN ÅRSTIDERNA

November och mars har oförtjänt dåligt rykte av att vara tråkiga och dåliga perioder att fotografera, träden är kala och allt känns grått och trist. Men med hjälp av utvalda platser och det mjuka ljuset blir resultatet helt fantastiskt och snarare extra vackert med de bleka färgerna.

VÅR/SOMMAR

Fota barfota med blommor, stränder och krispiga färger! När körsbärsträden blommar eller vallmofälten fylls i Skåne är det otroligt vackert att fånga sina gravidbilder. Sommaren är nästan helt fullbokad så skicka din förfrågan så snart som möjligt.

HÖST

Färgerna byts ut till rött och orange och solen blir mjukare. Fälten blir till högt gräs med möjligheter till underbara bilder och det är fortfarande varmt ute. Nu passar mina kläder i blått och grönt extra fint och vi använder självklart värmekuddar när det behövs.

Amanda:

``Emelie kändes mer som en vän än någon jag precis träffat, helt fantastisk!``

Gravidfotografering med Rachel ”Yoga girl” 2016.

Pastellfärger 0
Motljus 0
Perfektionist kring fotoplats 0
Upplevelse 0

Om mig

Emelie Ohlsson, 29 år från Helsingborg. 

♥ Jobbar heltid som fotograf sedan 2008
♥ Bor i Linköping sedan 2014 då min sambo studerar till civilingenjör
♥ Skrattar mycket och får den mest kameraskygga att slappna av
♥ Älskar att resa, ost och rödvin, pastellfärger och motljus.
♥ Har sålt över 10 000 kurser till andra fotografer

Rachel:

``Photography genuis, sun priestess and capturer of all things magic``

Boka

Använd formuläret längst ner på sidan för att skicka in en förfrågan till oss! Vi svarar sedan inom två arbetsdagar med förslag på datum om det finns tillgängligt. Vi bokar isåfall in dig och du får tillgång till en ”Inför” sida, kan välja fritt i galleriet med alla kläder och får full service från mig och min assistent. Du betalar också en bokningsfaktura på 1500 kr för att garantera ditt datum, den dras sedan av på beloppet du betalar efter fotograferingen.

Gravidfotografering

Vi hörs av i god tid innan och bestämmer gemensamt plats för fotografering samt pratar telefon för eventuella frågor och önskemål. Du får en liten checklista samt en ”Inför sida” med vad du ska tänka på och ha med dig så du känner dig helt trygg inför vår fotografering. Under fotograferingen ger jag dig enkla och lättsamma direktiv på hur du ska stå, du behöver inte tänka på något själv utan jag hjälper dig under hela fotograferingen.

Efter fotograferingen

Ca 5 dagar efter fotograferingen får du ett urval med massvis av fina bilder i stor variation. Här väljer du i lugn och ro ut dina favoriter och kan även välja extra bildpaket i förmånliga priser (från 229 kr/bild) om du önskar köpa fler. Någon dag efter du valt får du dina fullt bearbetade bilder levererade via ett onlinegalleri med fri användningsrätt.

Gravidkläder

För att du inte ska behöva leta och köpa nya kläder för att använda för bara ett tillfälle lånar jag ut vackra gravidkläder till din fotografering hos mig. I dagsläget finns över 50 olika kombinationer av kjolar, toppar, klänningar och accessoarer. Kläderna passar alla stilar, storlek XS-XXL och majoriteten är i stretchigt och skönt material.

Nytt för 2017 är färger i mörkblått, grönt och lila samt ett större urval av modeller och material. Du kan titta på alla kläder och byta om i min mysiga dagsljusstudio, men jag har nu även en portabel omklädningshytt så du kan byta om i det fria utan problem.

För att välja kläder: 

Gå in på denna länken och skriv in en valfri mailadress, använd sedan hjärtana för att välja ut de du gillar mest. Du får mer instruktioner när du fått din bokningsbekräftelse. Det finns kläder för alla kroppsformer och i båda paket ingår en kort telefonavstämning där du kan få tips om passande kläder till dig.

Frågor & svar

BOKA EN TID

Så kul att du är intresserad av en gravidfotografering hos mig! Att fota gravida är bland det roligaste jag vet och jag älskar att fånga den fina kärleken till sitt ofödda barn ♥

För att du ska känna dig så trygg och förberedd som möjligt finns denna guide så att du har full koll på hur allt går till. Skulle du ha några andra frågor så är du välkommen att maila mig på info@lovebyemelie.se.

BOKA DATUM & TID
Jag rekommenderar dig att skicka en förfrågan när du är i v.20 senast, detta för att jag oftast är uppbokad flera månader i förväg. Om du redan passerat v.20 så skicka så snart som möjligt så försöker jag hjälpa dig :) När jag fått din förfrågan bestämmer vi gemensamt ett datum för din fotografering. Jag fotograferar vanligtvis i Linköping, Stockholm eller Helsingborg men besöker även andra städer emellanåt. Det tillkommer ingen reseersättning i dessa städer utan det priset du ser är det du betalar. Jag finns tillgänglig på vardagskvällar och utvalda helger, helgtider kan vara uppbokade upp till 4 månader i förväg, så var gärna ute i god tid.

Tiden anpassas för att få mjukt och fint motljus, och ligger därför 1-3 timmar innan solnedgång.

När vi bokat så skickar jag en bokningsavgift på 2500 kr via faktureringssidan Billogram. Denna garanterar ert datum och dras sedan av på er faktura som skickas efter fotograferingen. Om vår fotografering är inom 2 veckor vid bokningstillfället skickas faktura på hela paketet som betalas senast 2 dagar innan fotograferingen.

För fullständig prislista, se paket längre ner på sidan. 

♥ Make up och hårstyling från 1200 kr

I Helsingborg samarbetar jag med duktiga Sofia Boman som finns i Helsingborg, hon gör smink och hårstyling, läs mer här.

I Stockholm finns duktiga Mathilde Hylander (Beauty by Tilde) som har fixat många av mina kunder tidigare. Läs mer om hennes gravidstyling här.

♥ Blomsterkrans 400 kr
En romantisk och vacker blomsterkrans från floristen höjer bilderna lite extra, handgjord av mina duktiga samarbetspartners.

hotell-lbe

♥ Hotellrum från 800 kr/timme
Vi hyr ett vackert hotellrum under en eller flera timmar för att ha din gravidfotografering där. Jag samarbetar b.la med Hotell Kungsträdgårdenoch Birger Jarl.

TILLVAL  Välj till bilder utöver ditt paket, priser anges utöver fotograferingspaketet. Detta kan du välja efter fotograferingen och behövs inte sägas till om i förväg. 

Extra bilder 229 kr/st

PAKET 10 bilder (5 st. extra) 1000 kr
PAKET 20 bilder (15 st. extra) 3000 kr
♥ LYXPAKET (alla bilder, ca 50 st.) 6990 kr

Levereras digitalt för användning på internet eller förstoringar upp till 40x50cm, bilderna är i JPG och levereras även i internetvänligt format.

PRINTAR & ALBUM

Fine art printar från 800 kr, album från 2490 kr.

Mellan 3-5 dagar efter fotograferingen (ca 10 dagar under maj-augusti) får ni ett urval via sidan Pixieset. Bilderna på sidan används bara som ett urval och får inte laddas ner eller användas. Ni hjärtmarkerar de bilder ni önskar beställa och ni kan dela länken med vänner och familj om ni vill.

Någon dag efter ni valt får ni bilderna levererade på samma sida, då kan de laddas ner och användas obegränsat. Ni får bilderna både i högupplöst format (5760×3840 px, 300dpi) och skärmupplöst (1024×683, 72dpi). Högupplösta bilder används för egna framkallningar och skärmupplöst för användning på internet. Det skiljer väldigt mycket i kvalité om ni skulle beställa eller lägga upp fel format, så var noga med detta 🙂

När ni framkallar bilderna så tänk på att använda bra labb som inte ändrar bilderna på något sätt, jag rekommenderar Qpix som har väldigt prisvärda förstoringar.

Bilderna får inte ändras på något sätt efter jag levererat dem. Det betyder att ni inte får lägga på filter, göra svartvitt eller liknande. Beskärningar som görs via Facebook eller Instagram är inga problem. Önskar ni ha med hela bilden på Instagram rekommenderar jag appen Instasize eller Whitagram.

När ni publicerar bilderna får ni gärna skriva Foto: Love by Emelie. Om ni vill skriva vad ni tyckte om fotograferingen får ni mer än gärna maila mig efteråt, jag blir jätteglad för det! ♥ Ibland visar jag mina fotograferingar på Facebook, Instagram eller på bloggen, skulle ni inte vilja att bilderna visas så meddela mig det så löser vi det.

Får syskon och partner vara med?

Självklart! Syskon och tidigare barn får jättegärna följa med! Tänk på att ha liknande kläder på dem och att de är mätta och utvilade till fotograferingen. Jag brukar rekommendera att ta bilder med syskon i början eller i slutet, har ni någon som kan följa med och passa barnen när ni fotas själva är det bra!

Många kombinerar fotografering med partner och tar samtidigt några bilder själva, alla kombinationer går bra :)

Jag är ovan framför kameran, hur gör jag? 

Under fotograferingen kommer jag hjälpa dig hur du ska stå och vad du ska göra så du känner dig helt trygg under fotograferingen. Jag brukar inte ge avancerade “poser” utan tycker naturligt är fint. Något jag gillar är att mamman har hakan lite högre upp för ett mer “stolt” intryck. Jag gillar att framhäva kvinnan stark istället för gullig och “liten”. När du håller på din mage är det viktigt att du täcker så att magen syns och ingen klänning hänger utanför. Du kan hålla en hand ovanför och en under om du vill. Har du lugg eller mycket hår är det bra att ha det bakom öronen eller sätta upp på sidorna så jag ser ditt ansikte.

Vi kommer variera med stående bilder, sittbilder och kanske gående bilder. Jag har med filtar som du kan sitta på och även så du kan värma dig. Jag ställer upp dig på ett sätt, tar några bilder i olika kompositioner, lite närmre, backar lite, och sedan värmer du dig med filt om det är kallt. Jag pratar hela tiden med dig så du känner dig bekväm och trygg!

När vi fotograferar får du gärna variera lite vart du tittar, lite på magen, uppåt, mot mig, på sidan ner mot klänningen. Fotograferas du med din partner så får ni gärna vara spontana och skratta, pussas och kramas. Försök undvika prata för mycket då detta syns på bilderna, och inga tuggummi!

Hår och smink

Här ska du ha det som du känner dig bekväm och fin i! Jag samarbetar med duktiga make up artister (se tillval till höger) om du vill få det fixat innan. Det enda viktiga är att du inte har för mörkt smink, det är inte som när man fotar i studio och behöver “överdriva”.

PLATS
När vi bestämt ett datum så bestämmer vi en plats för fotograferingen. Jag är otroligt noggrann med mina platser, och jag skulle säga att detta är avgörande för mina färger och mitt ljus i bilderna. Allt ifrån hur bakgrunden ser ut till omgivningen och färgerna spelar in, så därför rekommenderar jag olika platser för att du ska få så fina bilder som möjligt. Det varierar lite beroende på vilken årstid det är, men gemensamt är att färgerna på platsen ska vara neutrala (inga starka färger). Exempel är stränder, vass/beiga strån, ängar och fält. Platser som vi undviker är stadsmiljö, mörka skogar och sjöar utan stränder, vattnet från en sjö inte blir som i verkligheten utan väldigt mörkt. Strand vid kusten funkar då sanden är ljus och reflekterar i bilderna, ljuset här blir därför väldigt fint!

VÄDER

Vad händer om det är dåligt väder?

Eftersom ljuset spelar så stor roll i hur bilderna blir så bokar vi alltid om till nytt datum vid mulet väder eller regn. Att boka om kostar inget och jag är väldigt flexibel med att hitta ett nytt datum. Ska vi fotografera på en strand funkar det om det är lite sol bakom moln, vid skogsmiljö behöver vi ha relativt blå himmel för att få fram det fina ljuset :)

Sommarens sista tider

Det är redan enormt uppbokat i vår och sommar och jag är egentligen helt fullbokad till mitten av augusti. Dessa tider i formuläret längst ner är de absolut sista som finns efter några extrainsatta resor. Först till kvarn ♥

Miracle

Fotografering ca 1 timme
Upp till 2 olika ombyten med vackra gravidkläder
Webbgalleri med alla utvalda bilder för urval (ca 50 st.)
5 st. högupplösta digitala bilder med fri användning
1 st. förstoring fine art papper 30×40 cm

Ingår: Telefonkonsultation för frågor och hjälp att välja kläder, ombyte och utlåning av kläder, reseersättning samt frakt för bilder.

6995 kr

5995 kr i Linköping

Forever

Fotografering ca 2 timmar
Upp till 3 olika ombyten med vackra gravidkläder
Alla utvalda bilder i webbgalleriet (ca 50 st.) med fri användning
Lyxigt paket med fint USB minne efter fotograferingen
Linnealbum 20×20 cm 10 uppslag (ca 20 bilder)
2 st. 30×40 cm fine art förstoringar

Ingår: Utlåning av kläder, reseersättning, konsultation med klädprovning innan fotografering samt frakt för bilder.

10 995 kr

9995 kr i Linköping

Boka er investering här

Vad roligt att ni vill boka en fotografering hos mig! Skicka in er förfrågan här så återkommer jag så snart som möjligt ♥

Namn (obligatorisk)

Mailadress (obligatorisk)

Telefon

Stad för fotografering:

BF-datum: (obligatorisk)

Önskat datum/tidsintervall (Ca 2 månader innan BF är det vanligaste)

Hur hittade ni mig? (obligatorisk)

Berätta om dig/er!

PSST! Kika i din skräppost inom ett par dagar efter du skickat in formuläret, mitt svar till dig kan ha hamnat där. Du kan även kontakta mig på 0704 297 889 om du har ytterligare frågor ♥

OM FÖRETAGET

Emelie har drivit företag som fotograf på heltid i 9 år. Idag är hon inriktad på gravid och bröllopsfotograferingar och reser över hela världen. Utöver sitt fotograferande lär hon även ut till andra fotografer och har ett nätverk på över 3000 fotografer som hon lärt ut till under åren.

KONTAKT

Telefon: +46 704 297 889 (vardagar 10:00 - 17:00)

Mail: info@lovebyemelie.se

Skype: emelie-ohlsson

bf_light_200x200